Žáci mají pohár, v přeboru těsně pod medailemi

Starší žáci Bosporu zvítězili v letošním ročníku okresního poháru OFS Karviná! Na domácím hřišti ve finále porazili Český Těšín přesvědčivě 4:1 a zcela po zásluze zvedli nad hlavu prestižní trofej. Týmu se ale daří i v krajském přeboru, který zakončí v sobotu v Petřkovicích. Starší žáci jsou čtvrtí, jejich mladší spoluhráči obsadí ve své soutěži rovněž skvělé 5. místo.

Bohumínští starší žáci měli v úvodním kole okresního poháru volný los, ve druhém se pak střetli s týmem Těrlicka 2022 a vyhráli 4:1. V semifinále si pak poradili naprosto snadno s Internacionálem Petrovice 12:3 a mohli vyhlížet finálového soka. Do závěrečného souboje se probojovali starší žáci Českého Těšína, kteří ve druhém semifinále udolali 6:1 havířovský Slovan.

Finále na domácím stadionu Pavla Srnička zvládli 5. června mladí Bohumíňáci fantasticky, díky trefám Ondřejů Šalbuta a Unzeitiga, Tomáše Splesnioka a Filipa Daniše porazili českotěšínský celek 4:1. „Síly ale v úmorném vedru rychle ubývaly nám i soupeři. Spíš to bylo vítězství uhrané na morál než herní kvalitou, ovšem i to se cení,“ říkal trenér Pavel Keprt.

S vítězstvím byl tentokrát spokojen asi víc než s předvedeným výkonem. „V samotném utkání nám to herně tentokrát moc nešlo, soupeř velmi dobře bránil a hrozil z rychlých brejků. Na začátku druhé půle jsme však zpřesnili přihrávku, začali jsme více běhat a byli jsme produktivní také v zakončení,“ řekl kouč starších žáků bohumínského Bosporu.

V mistrovské soutěži, krajském přeboru, drží jeho svěřenci 4. místo, trio Hlučín, Bruntál, Nový Jičín si rozdělilo medailové příčky. „V minulém kole jsme ale doma statečně vzdorovali Hlučínu, který ještě neztratil bod. Po velmi dobrém výkonu jsme ale podlehli těsně 0:1, chyběl fakt jen kousíček,“ dodal Pavel Keprt. Mladší žáci pak po remíze 0:0 silný Hlučín sesadili z čela tabulky, kam poskočil Krnov.

Na vítězný pohárový tým myslel i klub, a tak předseda FK Bospor Lukáš Fluxa a člen výboru Jozef Osvald klukům při posledním domácím zápase mužů předali pamětní medaile.

Foto: Pavel Sporysch

Comments are closed.