Derniéra mládí, rozlučka i hledání talentů

Hodně perný víkend má před sebou fotbalový Bospor. Asi nejatraktivnějším bodem programu bude v sobotu od 10 hodin poslední utkání dorostu, jenž by si v souboji už s jistým vítězem krajské skupiny A z Raduně rád zajistil druhou příčku v tabulce. Poslední kolo krajského přeboru odehrají i žáci, kteří se v sobotu představí v Petřkovicích, muže po středeční úspěšné předehrávce čeká rozlučková akce.

V krajské skupině A dorostu jsou karty rozdány jasně. Vedoucí Raduň má před pronásledovateli už nedostižný pětibodový náskok, Bospor se pere s Malými Hošticemi o druhé místo, když oba celky sebraly 55 bodů. Pro Bohumíňáky hovoří lepší bilance vzájemných zápasů (2:2, 3:2), jenže je čeká střetnutí s lídrem, kdežto Malé Hoštice hrají na hřišti pátého Interu Petrovice.

„Chceme vyhrát a završit skvělou sezónu. Kluci udělali obrovský pokrok a chtějí se předvést i proti vítězi soutěže,“ řekl trenér dorostu David Vavruška. V hledišti stadionu budou mít kluci asi i značnou podporu, protože se je chystá podpořit kompletní A tým mužů, který se pak následně v areálu bude loučit se sezónou, ale i trenérem Martinem Špičkou. A k tomu jim bude i z přilehlého parku hrát Olga Lounová, Ivan Mládek anebo Pokáč, protože za plotem budou probíhat Městské slavnosti.

V krajském přeboru starších žáků už je jasno o první trojici, kde v tabulce už s velkými odstupy jsou seřazeny Hlučín, Bruntál a Nový Jičín. Bospor je aktuálně v čele čtyřčlenné skupiny týmů, bojujících o bramborovou medaili, sobotní soupeř z Petřkovic je jen o jediný bodík zpět. „V minulém kole jsme pořádně potrápili Hlučín, který je zatím v soutěži stoprocentní, teď bychom ještě chtěli povedenou sezónu zdárně završit i dobře zvládnutým posledním zápasem,“ řekl kouč Pavel Keprt.

Také v krajském přeboru mladších žáků odvedl tým pod vedením Martina Šebka a asistenta Milana Dobřanského skvělou práci. Bohumíňáci jsou před svou sezónní derniérou na páté příčce, a nemohou skončit lépe, ani hůře. Domácí Petřkovice se naopak krčí spíš u dna tabulky, a tak budou Bohumíňáci plnit občas i nevděčnou roli favorita. Loučit se chtějí ale vítězstvím!

Neděle pak bude ve Fotbalovém areálu Pavla Srnička patřit nejmenším zájemcům o fotbal. Bospor pořádá tradiční předprázdninový nábor, od 10 hodin tak zvou trenéři mládeže na hřiště kluky i holky ročníků 2016-2019. „Čekají na ně dovednostní disciplíny, samozřejmě máme připraveny pro děti sladké odměny,“ poznamenal šéftrenér mládeže Petr Bijok.

 

Comments are closed.