Dorost skončil třetí, přesto postupuje!

Útok dorostenců na druhou příčku krajské skupiny A nakonec nevyšel. Bohumíňáci doma v posledním kole neudrželi dvougólový náskok v duelu s už jistými vítězi soutěže z Raduně, nakonec brali jen bod za remízu 2:2, a to při výhře Malých Hoštic v Petrovicích 3:2 znamenalo konečné třetí místo. I přesto ale přišla o víkendu příznivá zpráva – dorost bude hrát v příští sezóně krajský přebor!

Vojtěch Tomáš a Robin Totek zajistili svými góly dorostu v prvním poločase vedení nad Raduní, jenže ještě před přestávkou hosté snížili, a v 69. minutě se z penalty dočkali i vyrovnání. V závěru ještě mohl v nastaveném čase vedení strhnout na stranu Bosporu Viktor Kubinski, ale pokutový kop neproměnil, a sen o druhé příčce a téměř jistém postupu se klukům výrazně vzdálil.

„Škoda, byl to krásný zápas, bohužel se smutným koncem pro nás. I tohle ale k fotbalu patří,“ říkal po utkání trenér dorostu a sekretář Bosporu David Vavruška, a dodal: „V neděli se ovšem ozval předseda krajského svazu, že nakonec jsme zaplnili poslední volné místo v přeboru, což byl i cíl před sezónou. Pro klub je moc dobře, že Bospor bude mít zastoupení ve vyšší soutěži, byť to přináší povinnost mít dorosty dva, starší a mladší. Ale dlouhodobě se na to chystáme, a tak budeme na to připraveni.“

Comments are closed.