MOL Cup proti Hlubině, start v Novém Jičíně

Muži Bosporu už mají jasno o stěžejních termínech soutěží ročníku 2024/2025. Ostrý start obstará v neděli 28. července zápas 2. předkola domácího národního poháru MOL Cupu, ve kterém se tým pod vedením nového kouče Filipa Racka na svém hřišti od 17:30 h postaví vítězi minulého ročníku divize F Unii Hlubina. O týden později Bohumíňáci zahájí čtvrtou ligu v Novém Jičíně.

Bude to na úvod určitě zajímavá konfrontace. Hlubina začíná přípravu o týden dříve než Bospor, dají se čekat v kádru třetiligového nováčka změny a pro domácí celek to bude pořádně náročná prověrka. „Ale pohár je vždycky skvělou příležitostí otestovat formu ještě těsně před začátkem divize, takže to vítám, i když los není lehký. Ale to se dalo čekat,“ poznamenal kouč Bosporu Filip Racko.

Nový ročník divize F pak Bohumíňáci odstartují první srpnový víkend. Ještě není potvrzeno, zda v sobotu 3. nebo neděli 4. srpna, ale určitě nastoupí na půdě týmu FK Nový Jičín, který se do „efkové“ skupiny čtvrté ligy přesunul z „éčkové“, kde obsadil 14. místo.

Vedle Novojičínských se přestěhovala ze středomoravské skupiny do té severnější i Jiskra Rýmařov, opačný směrem zase zamířila mužstva z Valašského Meziříčí a Šumperku. Další změny byly ovlivněny výkonností. Unie Hlubina postoupila do MSFL, zato třetí ligu po dvou letech opustil Frýdlant. Z divize F sestoupily Jeseník s Bruntálem, jejich místa zaujaly celky SC Pustá Polom a FK Petřvald na Moravě.

Doma se v prvním divizním zápase představí Bospor v neděli 11. srpna, kdy se ve Fotbalovém areálu Pavla Srnička za parkem představí TJ Řepiště. Předběžný program, který bude ještě upřesněn podle oznámených hracích dnů jednotlivých klubů, si už můžete prohlédnout na našem webu, Bohumíňáci budou tradičně nastupovat doma v neděli odpoledne.

Comments are closed.