Bospor začal, připomínal trochu národní tým

Jako česká reprezentace na EURO 2024. Bospor zahájil přípravu na příští ročník Moravskoslezské divize F, a jestliže národní tým v Německu nasadil do boje nejmladší sestavu ze všech účastníků, tak Bohumíňáci se jali Haškovu výběru zdatně konkurovat. Spousta nových mladých tváří jakoby dala najevo, že přerod modrožlutého týmu bude pokračovat i pod vedením nového kouče Filipa Racka.

V pondělí krátce po půl páté předstoupil před nabitou šatnu s pětadvaceti hráči předseda FK Bospor Lukáš Fluxa, aby hráčům představil trenéra. „Pohled do kabiny je pro mě příjemný, vidím tady řadů mladých, a to je jenom dobře. Doufám, že jsme vybrali správného nástupce Martina Špičky, který tady vydrží minimálně tak dlouho jako jeho předchůdce. Těším se na novou sezónu a věřím, že se zase budeme pohybovat v těch nejvyšších patrech tabulky,“ uvedl předseda klubu.

Trenér Filip Racko, který si k ruce nechal kompletní realizační tým z minulých sezón, byl o poznání stručnější. „Příprava bude krátká, ale ostrá. Mým největším cílem je, abyste se na trénink těšili a nehledali důvody, proč jej vynechat. Těším se na spolupráci a hlavně na úzkou komunikaci se všemi z vás,“ řekl směrem k hráčům Filip Racko, který na lavičce nahradil Martina Špičku, jenž využil atraktivní nabídky Akademie FC Baník Ostrava a po šesti letech Bohumín opustil.

Změn zatím není moc. Jedinou potvrzenou novou tváří je příchod Martina Váni z Krnova, kdy se už kluby dohodly i na jeho ukončení profesionální smlouvy, a ofenzivní záložník by měl být v nejbližších dnech registrován v Bosporu. Naopak v přestupovém okně ohlásil odchod do Havířova stoper Jakub Blejchař. „Citelně bude chybět Adam Karčmář, který se rozhodl ukončit své působení ve vyšších fotbalových soutěžích a hodlá se věnovat svému civilnímu zaměstnání,“ oznámil Lukáš Fluxa.

S A mužstvem zahájila přípravu i řada dorostenců, kterým se podařilo z třetího místa postoupit do krajského přeboru, na zkoušku dorazilo i několik dalších mladíků. První trénink pak absolvoval tým na hřišti ve Vrbici, kde se bude dál chystat i v úterý, ve středu a v pátek. Chyběl ještě individuálně se připravující rekonvalescent Jonasz Piekoś, s bolavým kolenem laborující Jan Kodeš a gólman Daniel Chvěja. V sobotu mají Bohumíňáci ve Vrbici na programu i úvodní duel letní přípravy, kdy se od 10 hodin utkají se Stonavou.

Comments are closed.