Filip Racko: Musíme se poznat, a to rychle

V pondělí poprvé vedl trénink bohumínských fotbalistů. Filip Racko převzal trenérské žezlo po kouči Martinu Špičkovi a do nového angažmá se po roce stráveném u havířovského dorostu moc těšil. „Je to výzva. Doufám, že budu schopen navázat na skvělou práci, kterou tu Martin odvedl, a že se tým znovu bude pohybovat v horních patrech tabulky. A třeba i něco přidáme navíc,“ usmál se.

Pro hráče to ale vizuálně nebyla zase až taková změna. Stejně jako předcházející trenér Bosporu patří i současný kormidelník spíš k subtilním postavám s krátkým blond sestřihem, a tak kdo by fotbalově nebyl úplně v obraze, možná by na první dobrou ani změnu na lavičce Bosporu nezaznamenal.

Nový kouč však ví, že to zprvu nebude mít snadné. „Na začátku to bude hlavně o tom, abychom se s kluky navzájem poznali. Bude to rychlé. Já už na zápasy Bosporu chodil i v závěru minulé sezóny, a tak nějakou představu mám. Objeví se tady ovšem i nové tváře, a tak budeme pracovat hlavně na sehrávání, protože za tři týdny už je tu pohár s Hlubinou,“ poznamenal kouč.

Pokud se někdo z hráčů obával náročného běhání v terénu, tak může zachovat klidnou mysl. Tepovou frekvenci bude kouč borcům zvedat jen na hřišti. „Zbývají teď pouhé tři týdny do startu soutěže, to není možné někde běhat bez balónu. Všechno se bude odbývat na hřišti. Pauza byla kratičká, kluci by měli být ještě z minulé sezóny dobře fyzicky připraveni, a tak to jenom oživíme. Kondice se dá řešit až v zimě,“ upozorňoval na záludnosti krátké letní přípravy Filip Racko.

Potvrzených nových tváří zatím není moc. Dotahuje se příchod Martina Váni, který už s týmem začal trénovat, naopak bohumínský tým opustili Adam Karčmář a Jakub Blejchař. „Do středu hřiště máme zajímavou posilu, teď by to ještě chtělo někoho dopředu a dozadu. To by bylo ideální,“ usmíval se kouč a dodal: „Zkoušíme i řadu mladých kluků a dorostenců, kteří si zaslouží šanci. Doufám, že se brzy dají dohromady i rekonvalescenti Honza Kodeš a Jony Piekoś, ale tam to ještě chvíli potrvá.“

Comments are closed.