Bospor na úvod přípravy deklasoval Stonavu

Skoro už tradičně se muži Bosporu v přípravě utkali se Stonavou a v tréninkovém areálu ve Vrbici se moc se svým soupeřem nemazali. Pětigólový náskok se sice ve druhém poločase výrazně ztenčil, ale nakonec se nový kouč Filip Racko uvedl přesvědčivou výhrou 6:3. Příležitost dostala spousta mladých hráčů a rozhodně svými výkony talentovaní borci naznačili zajímavý potenciál.

Chyběli rekonvalescenti Jan Kodeš a Jonasz Piekoś, jen v civilu zápas sledoval velezkušený František Hanus. Poprvé bohumínský dres oblékl Martin Váňa, nový kouč pak zkoušel i řadu mladých – třeba Richard Nesvadba a Mario Tovaly působili v karvinské mládeži, odchovanec Patrik Herman hrál loni v dorostu v Orlové, za dorost Bosporu nastupovali Martin Hanusek, Patrik Brak, Adam Veverka, Ondra Kastl, Rudolf Fonš a Patrik Bystroň.

Bohumíňáci šli do vedení hned ve 2. minutě, když si nákop gólmana Jakuba Kodeše zpracoval Petr Bloksch a otevřel skóre. O tři minuty později Jan Ferenc uvolnil Samuela Fuliera, který křížnou ranou přidal druhý gól. Stejní hráči, jen v opačném gardu, si spolupráci vzápětí zopakovali, Ferenc bohužel třetí trefu nezaznamenal, ale v 18. minutě už využil perfektně kopnutý roh Martinem Váňou.

Hned po pauze a velkém prostřídání exbohumínský střelec Jatagandzidis orazítkoval břevno, ale po dalším rychlém protiútoku v 58. minutě putoval balón po ose Richard Nesvadba, Váňa, Martin Gaži, a bylo to 4:0. Stejný hráč pak po hodině hry využil přihrávku Adama Veverky. Stonavě stačila pouhá desetiminutovka od 75. minuty ke snížení na 3:5, když se dvakrát trefil Jatagandzidis, ale poslední gól těsně před koncem zařídil Veverka, který dorazil pod břevno vyraženou střelu Bloksche.

„Zápas splnil náš cíl, když jsme hlavně chtěli vidět v akci všechny hráče, které jsme měli dneska k dispozici. Myslím si, že všichni to zvládli velmi dobře, takže nakonec i celkový výkon můžeme hodnotit jako opravdu slušný,“ hodnotil utkání asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

FK Bospor Bohumín – SK Stonava 6:3 (3:0), branky: Gaži 2, Bloksch, Fulier, Ferenc, Veverka. Sestava Bosporu – 1. poločas: Jakub Kodeš – Bloksch, Tovaly, Václavíček, Brak – Sporysz – Váňa, Kubinski, Herman, Fulier – Ferenc (Veverka). Sestava Bosporu – 2. poločas: Hanusek – Kastl, Kubík, Fonš, Bystroň – Sporysz (Bloksch), Váňa, Gaži (Tovaly), Kubinski (Herman), Nesvadba – Veverka.

Comments are closed.