Hráli „jen“ mezi sebou, ale zuřil boj o místa

Bospor vyřešil vzniklý problém s grácií. Den před zápasem odřekly účast ve středeční přípravě Dolní Datyně, které neměly dost hráčů, a tak si Bohumíňáci zahráli „jenom“ mezi sebou. Zelená jedenáctka deklasovala tu modrou 5:1 a utkání sneslo opravdu nejpřísnější měřítka. Bylo znát, že zuří boj o místa v hráčském kádru, glanc duelu dodala i účast rozhodčích.

Zelení vletěli do zápasu fantasticky a po dvou výpadech Davida Smilka se během úvodní čtvrthodiny měnilo skóre – prvně balón s přehledem uklidil do sítě polský záložník Daniel Kocemba, který už hrál divizi dřív v Havířově, pak se prosadil poprvé Martin Váňa. Modří odpověděli dělovkou Aleše Mooce pod břevno. Duel měl výtečné tempo a urodila se řada šancí, zápas měl opravdu vysokou kvalitu.

Po přestávce modří usilovali o srovnání, ale zelený tým byl produktivnější. Váňa proměnil penaltu, pak se z úniku parádně prosadil Smilek a chvíli před koncem zkompletovala posila z Krnova hattrick, když do brány zaplula Váňova rána zpoza šestnáctky. V závěru už na tempu bylo znát, že Bohumíňáci mají za sebou pořádně perné tréninky, ovšem přípravný duel rozhodně splnil očekávání.

„Když nám avizovaný soupeř oznámil, že neposkládá tým dohromady, tak jsme řešili, jak odehrát kvalitní zápas. A povedlo se. Bylo dobře, že jsme nezrušili rozhodčí, kluci si oblékli zápasové dresy a prostě se šlo do všeho naplno, jako bychom hráli o body ve čtvrté lize. Dostala příležitost spousta hráčů, které zkoušíme, a zase máme o něco víc jasno o mužstvu pro podzim,“ řekl kouč Filip Racko.

Poslední přípravný zápas odehraje Bospor v sobotu od 14 hodin doma s Českým Těšínem.

FK Bospor modří – FK Bospor zelení 1:5 (1:2), branky: Mooc – Váňa 3 (1 z pen.), Kocemba, Smilek.

Comments are closed.