Pohárová generálka s hubeným vítězstvím

Poslední přípravný zápas před pohárovým předkolem zvládl Bospor vítězně, ale na výhru 1:0 nad Českým Těšínem se favorit pořádně nadřel. Po minutě na trávníku rozhodl střídající útočník Martin Gaži. Příští neděli už čeká svěřence trenéra Filip Racka první ostrý souboj, v duelu národního poháru MOL Cupu se na domácím hřišti od 17:30 hodin střetnou s třetiligovou Hlubinou.

Diváci sledovali vyrovnaný první poločas. Bospor se obtížně prokousával výborně pracující obranou účastníka krajského přeboru, velkou šanci měl David Smilek, ale neuspěl. Hosté se dostali do dvou tří zajímavých možností, kdy Bohumíňáky podržel gólman Jakub Kodeš.

Po přestávce se bojovalo dlouho bez šancí, ale s přibývajícím časem územní převahu získal favorit. Vstřelil i krásný gól, kdy Martin Gaži založil akci a po centru Františka Hanuse ji také zakončil – 1:0. Pak už se toho na hřišti moc nedělo, pouze střídající forvard Adam Veverka z ostrého úhlu testoval postřeh gólmana hostů a v samém závěru nezakončil přesně přečíslení Viktor Kubinski.

„Náš výkon se mi tentokrát moc nezamlouval, hrozně těžko jsme se prosazovali přes velmi dobře postaveného a bránícího soupeře. Chyběl Martin Váňa, který dostal volno, a ještě budeme finální složení kádru pro podzim řešit,“ uvedl trenér Bosporu Filip Racko.

FK Bospor Bohumín – FK Český Těšín 1:0 (0:0), branka: 62. Gaži. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš (65. Hanusek) – Bloksch, Kubík, Václavíček, Tovaly (65. Herman) – Sporysz – Smilek (60. Ferenc), Mooc (60. Gaži), Puchel (65. Noga), Fulier (60. Kubinski) – Hanus (65. Veverka).

Comments are closed.