Bospor vstoupí do čtvrté ligy v Novém Jičíně

Ostrý start nového ročníku 4. Moravskoslezské ligy, skupiny F čeká muže Bosporu v sobotu od 17 h v Novém Jičíně. Svěřenci nového trenéra Filipa Racka mohou vyrazit k divizní premiéře v optimistické náladě, protože před týdnem doma v pohárovém duelu po penaltovém rozstřelu vyřadili třetiligovou Hlubinu. Jejich soupeř naopak v MOL Cupu skončil po porážce 0:1 s Vratimovem.

Bohumíňáci už představili fanouškům tři nové posily, Martina Váňu z Krnova, Davida Smilka, jenž hrál za Valašské Meziříčí, a afrického útočníka Johnny Ndanusu z Dolních Datyní. „Mimo sestavu zůstává Mario Tovaly, který si léčí svalový problém, ale snad bude brzy také k dispozici,“ věřil trenér Bosporu Filip Racko. Delší dobu ještě nebude moci počítat s útočníkem Jonaszem Piekośem, který se zotavuje po zlomenině holenní kosti, naopak už na lavičce byl minule připraven rekonvalescent Jan Kodeš.

Bospor v minulém ročníku s 52 body obsadil konečně čtvrté místo v divizi F, to omlazený tým Nového Jičína bojoval ve skupině E, kde získal 31 bodů a na 14. místě skončil jen těsně nad pásmem sestupu. „Je to však zase úplně nová sezóna, takže papírové předpoklady jdou stranou. Samozřejmě chceme v Novém Jičíně uspět, což nebude snadné. Postup v MOL Cupu přes Hlubinu kluky povzbudil, ovšem rezerv v zápase bylo také dost, což je ale v tomto období i logické,“ prohlásil kouč.

Novojičínský tým se proti minulému ročníku moc neměnil, skončili brankář Škorňa a útočník Desire Toure, naopak z Valašského Meziříčí přišel obránce Koleček, mladý záložník Křížek působil ve Frýdku-Místku a zkušený obránce Málek se vrátil z Rakouska. „Na začátek soutěže se už moc těšíme a bylo by fajn vykročit tříbodovým ziskem,“ dodal Filip Racko. Souboj v sobotu na zrekonstruovaném stadionu v Novém Jičíně začíná v 17 hodin a bude jej řídit Jan Zapletal z Prusinovic.

Comments are closed.