Pohádkový start s tříbodovým puncem!

Postup přes třetiligovou Hlubinu v MOL Cupu naznačil, že by Bospor nemusela čekat vůbec špatná sezóna, a premiéra v novém ročníku čtvrté ligy to jenom potvrdila. Bohumíňáci byli v Novém Jičíně takřka po celý zápas lepší a nebezpečnější, aby si zcela po zásluze odvezli všechny body za vítězství 2:0. V obou brankách měl prsty Martin Váňa, kouč Filip Racko zapsal vítěznou divizní premiéru.

Hosté od začátku tlačili. V 9. minutě domácí gólman Hub odkopl míč před Davidem Smilkem jenom k Martinu Váňovi, jehož lob z hloubi hřiště, směřující do opuštěné brány na poslední chvíli odklidil do bezpečí nůžkami Nippert. Mezi tři tyče se nevešla dělovka Samuela Fuliera, novojičínského brankáře z úhlu nenachytal Aleš Mooc a Smilek po vysunutí Františkem Hanusem křížnou ranou těsně minul.

Domácí urostlí chasníci o sobě dávali v ofenzivě vědět jenom při standardních situacích, po ojedinělé akci ze strany hlavičkoval ve 25. minutě vedle Palla. Pak už zase hrozil hlavně Bospor. Pár kroků před bránou minul v dobré pozici balón Johnny Danladi Ndanusa, dělovku Váni vyboxoval do pole Hub, aby po brejku vystřelil mimo trestuhodně nekrytý Palla. Jakub Kodeš pak v klidu lapil i hlavičku Nipperta.

Bohumíňáci přesto směřovali k vedoucímu gólu a v závěru prvního poločasu přikovali soupeře k jeho šestnáctce. Po dalším průniku Váni a přihrávce do druhé vlny trefil Mooc padajícího Huba, podobná akce ve 43. minutě však už znamenala změnu skóre. Váňa se protáhl do vápna podél brankové čáry, počkal s přihrávkou na správný okamžik a Ndanusa jenom mohl nastavit kopačku – 0:1!

Po obrátce šancí ubylo. Bohumíňáci chtěli obezřetně hlídat náskok, domácí si zase moc nevěděli rady s hlubokým blokem soupeře. Hned ve 47. minutě ovšem měl pojistku na kopačce Mooc, bohužel po další nabídce Váni z tutové pozice o vlásek minul. V 69. minutě měli hosté i kus štěstí, když Nippert po rohu hlavou poslal míč do břevna. V 77. minutě pak Petr Bloksch pláchl obraně Nového Jičína a jeho přihrávku proměnil důrazně Váňa – 0:2! Poté už jen Jakub Kodeš pohlídal slabou střelu Magdona.

Filip Racko, trenér Bosporu: „Byl to první zápas sezóny, takže jsme nevěděli, co od soupeře čekat. Ale tušili jsme, že to bude hlavně o nás, jak k zápasu přistoupíme. První poločas jsme zvládli výborně, byla tam spousta akcí, ze kterých jsme při lepší finální přihrávce mohli jít i do vysokého vedení, byli jsme dominantní. Povedl se nám i vstup do druhé půle, dvě gólovky jsme však neproměnili a pak to začalo být trochu hektické. Chvíli jsme se i strachovali o výsledek, ale druhý gól z brejku nás uklidnil. Myslím si, že naše vítězství bylo naprosto zasloužené.“

FK Nový Jičín – FK Bospor Bohumín 0:2 (0:1)

Branky: 42. Johnny Danladi Ndanusa, 77. Martin Váňa. Rozhodčí: Zapletal – Sklář, Godfryd. ŽK: Křížek, Koleček – Hanus, Václavíček, Jan Kodeš. Diváků: 150.

Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Bloksch, Kubík, Václavíček, Fulier (65. Jan Kodeš) – Sporysz – Smilek, Hanus (87. Kubinski), Mooc (65. Noga), Váňa (87. Veverka) – Ndanusa (76. Gaži).

Statistiky – střely mimo: 8:16. Střely na branku: 3:7. Rohové kopy: 8:9. Fauly: 6:9. Ofsajdy: 1:6.

Comments are closed.