Los poháru se s Bosporem moc nepáral…

Bospor se přes Hlubinu probil do hlavní fáze MOL Cup, ale los úvodního kola národního poháru se s Bohumíňáky moc nemazlil, čeká je hodně silný soupeř. Za parkem se – s největší pravděpodobností ve středu 4. září – představí tradiční účastník druhé nejvyšší soutěže 1. SK Prostějov! „Je to opravdu silný protivník, ale každý takový zápas je pro kluky zážitkem,“ usmíval se trenér Filip Racko.

Původně stanoveným termínem pro 1. kolo byla středa 21. srpna, jenže už o dva dny později čeká Hanáky domácí zápas Chance Národní Ligy s Jihlavou, a proto žádali o jinou alternativu. „V týdnu na přelomu srpna a září hrajeme v sobotu v Břidličné a pak až v neděli s Vítkovicemi, takže se středa 4. září jeví jako ideální. Ještě to probereme v šatně, ale asi to bude takhle,“ naznačil kouč.

Prostějov je v aktuálním pořadí druhé nejvyšší soutěže předposlední, za čtyři kola „eskáčko“ nedalo gól a pětkrát inkasovalo. Naposledy Hanáci prohráli 0:3 na Žižkově. Přitom v kádru mají třeba hráče s bohatými (i ligovými) zkušenostmi. Stoper Martin Šindelář působil v Olomouci, Baníku a Karviné, záložník Robert Bartolomeu dával góly ve Zlíně či Brně, gólman Vladimír Neuman chytal v Karviné, kde chvíli působil i olomoucký odchovanec a syn české legendy Radek Látal mladší.

Na lavičce prostějovského týmu je vigantický rodák a dlouholetý úspěšný obránce Radim Kučera, ale hodně zajímavá postava zastává pozici asistenta. Možná řada bohumínských fanoušků si bude ještě pamatovat, jak v dresu místních týmů rozdával fotbalovou radost havířovský bohém Radek Dian. Pro něj speciálně to bude velmi pikantní návrat do města, kde ho fanoušci přímo zbožňovali.

Comments are closed.