Šlo to zprvu ztuha, ale konec byl fantastický!

Bospor roli favorita v nových pruhovaných dresech zvládl na jedničku. Jasná výhra nad Řepišti se ale neobešla bez komplikací. Hosté rychle odpověděli na proměněnou penaltu Martinem Váňou a první poločas byl vyrovnaný. Po přestávce to však na sebe dvakrát vzal Aleš Mooc a střídající Jan Ferenc už jenom pečetil stoprocentní bodový zisk Bohumíňáků po dvou odehraných zápasech.

Už v 5. minutě se řítil František Hanus sám na brankáře Preisnera, ale svému gólmanovi stihl výrazně pomoci skluzem stoper Cempírek. Tým Řepišť odpověděl skrytou ránou Leixnera, kterou Jakub Kodeš pro jistotu vytěsnil na roh. Po dlouhém autu se pak neujala hlavička Johnnyho Nandusy, ovšem v 18. minutě sudí Ganaj postřehl, že Šimurda málem roztrhnul nový dres Ondřeji Václavíčkovi a z nařízené penalty poslal domácí do vedení druhou trefou sezóny Martin Váňa – 1:0!

Místo toho, aby se favorit uklidnil, přišel šok. O tři minuty později Martin Macej, který má na kontě 15 ligových startů i jeden vstřelený gól za Teplice, dokonale ukryl ránu na první tyč a bylo vyrovnáno – 1:1. Začalo se bojovat o střed hřiště a Bospor neměl navrch. Pomalá kombinace nahrávala soupeři, a když po průniku Váni odvrátila obrana Řepišť tutovou přihrávku na gól na Hanuse, stejně jako poté neměla brankové parametry hlavička Ondřeje Kubíka, šlo se do kabin za remízového stavu.

Jenže druhá půle, to už byla jiná písnička! Po akci Váni se opřel do balónu Hanus a Preisner měl co dělat, aby nekapituloval. Z následného velkého závaru nevyšla technická střela ani Ndanusovi, jenže v 50. minutě hezky odcentroval David Smilek a na zadní tyči si vyskočil nejvýš Aleš Mooc – 2:1! O 12 minut později Martin Sporysz našel střelce druhého gólu volného před šestnáctkou, Mooc si pohrál s obráncem a přesnou ranou navýšil vedení Bohumíňáků – 3:1!

Bospor rázem na hřišti vládl a poslední otázkou byla výše konečného skóre. Střídající Martin Gaži vypálil pohotově, leč nad, sedm minut před koncem pílil sám na branku Řepišť také Martin Noga, ale jeho koncovka nebyla důrazná. Z hostů střílel jenom těsně nad Vojtěšek. V 88. minutě pak parádně našel Gaži dalšího střídajícího borce Jana Ference, jenž se v takových situacích nemýlí – 4:1!

FK Bospor Bohumín – TJ Řepiště 4:1 (1:1)

Branky: 50. a 62. Aleš Mooc, 19. z pen. Martin Váňa, 88. Jan Ferenc – 22. Martin Macej. Rozhodčí: Ganaj – Novák, Písečný. ŽK: Hanus, Kubík, Kubík, Mooc – Šimurda, Cempírek. Diváků: 380.

Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Bloksch, Kubík, Václavíček, Fulier (77. Noga) – Sporysz – Smilek, Hanus (63. Kubinski), Mooc (77. Ferenc), Váňa (70. Jan Kodeš) – Ndanusa (63. Gaži).

Statistiky – střely mimo: 4:2. Střely na branku: 8:2. Rohové kopy: 7:1. Fauly: 7:9. Ofsajdy: 4:3.

Patrik Poštulka, asistent trenéra Bosporu: „Výsledek vypadá jednoznačně, ale průběh utkání tomu dlouho nenasvědčoval. První poločas z naší strany nebyl dobrý, byli jsme pomalí na míči a přicházela tam malá nabídka. Ve druhé půli nám pomohl rychlý gól, pak už jsme hráli na jednu bránu a bylo jen otázkou, kdy vedení navýšíme. Po přestávce už naše hra snesla měřítka… Před sezónou jsme si řekli, že bychom do Havířova rádi jeli se šesti body a v klidu. Máme je, a tak zkusíme něco urvat i na hřišti největšího favorita soutěže.“

Comments are closed.