Bospor v neděli zamíří do jámy lvové

Není většího favorita ve skupině F letošního ročníku 4. Moravskoslezské ligy. MFK Havířov prahne po postupu do třetí ligy a v létě udělal vše, aby měl silný, připravený celek. A právě favorizované Indiáni se o víkendu poměří na svém stadionu s Bosporem. Oba týmy mají po dvou kolech plný počet bodů, takže se právem hovoří o šlágru kola. Jak to Bohumíňáci zvládnou v jámě lvové?

„Před sezónou jsme si řekli, že bychom do Havířova rádi jeli se šesti body a v klidu. Máme je, a tak zkusíme něco urvat i na hřišti největšího favorita soutěže,“ prohlásil asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka. Bohumínský celek může aktuálně být ve výborném rozpoložení. Vždyť v poháru přešel přes třetiligovou Hlubinu, v divizních kláních vyhrál 2:0 v Novém Jičíně a naposledy zdolal 4:1 Řepiště.

Ale podobně je na tom Havířov. Indiáni také postoupili v poháru přes třetiligového soupeře z Třince, zvládli přesvědčivě domácí duel s Frenštátem (3:0) a tři body si přivezli z vyhroceného utkání na hřišti opavské rezervy (3:2). „Určitě to bude zajímavý zápas, ale zároveň jiný, než jsme hráli dosud. Místo dobývání soupeře budeme klást důraz na dobrou aktivní defenzivu,“ řekl asistent trenéra.

Do Havířova přišli v létě ligovými bitvami prověření Nemanja Kuzmanovič a Adam Varadi, už čtyři góly má na kontě kanonýr Jakub Teplý, z Bohumína odešel k Indiánům stoper Jakub Blejchař. „Zápas se asi bude víc podobat pohárovému předkolu s Hlubinou. Bude to naší poctivosti, defenzivě a využívání šancí. Domácí jsou favoritem, ale my chceme bodovat,“ uvedl záložník Bosporu Aleš Mooc, který se před týdnem dvakrát střelecky prosadil.

Duel na stadionu v Havířově začíná v neděli v 10:15 hodin a řídí je sudí Matěj Dudek z Budišovic.

Comments are closed.