Naděje na senzaci žila jenom poločas

Bospor odehrál na hřišti největšího favorita soutěže v Havířově dva rozdílné poločasy. Zatímco v tom prvním Bohumíňáci tamní MFK zle trápili a nebyli daleko od vstřelení gólu, tak druhá půlka byla už jen slabým odvarem. Na tři inkasované góly odpověděl až v poslední minutě snížením Martin Gaži, ovšem Indiáni se pak už mohli radovat z udržení stoprocentní bilance i po třetím kole.

Havířov bez zkušených Adama Varadiho i brankáře Jana Laštůvky držel od úvodu míč, jenže k ničemu vážnějšímu se dlouho svěřenci trenéra Mrázka nemohli dostat. Do vápna Bosporu, jemuž chyběl Aleš Mooc, směřovaly centry ze stran, ale bohumínská defenziva v pohodě odolávala, navíc hosté dokázali být vpředu hodně nebezpeční. Poprvé domácím zatrnulo v 7. minutě, kdy Martina Váňa z trestného kopu našel Františka Hanuse, ale tomu se povedlo rozvlnit jen boční síť Prokelovy branky.

O chvíli později se před krásnou návštěvou 850 diváků pokoušel do listiny střelců zapsat pohotový Johnny Ndanusa, tečovaný míč po jeho ráně skončil těsně vedle. Největší možnost Bosporu si připravil ve 23. minutě Ondřej Václavíček, jenž prošel v přečíslení do středu vápna a přesnou ránu mu bohužel vytlačil na roh Prokel. Gólem pak neskončilo ani sólo Váni, kterému v poslední chvíli poskočil balón, a tak rána letěla nad břevno.

Favorit dlouho nebyl nebezpečný, mezi tyče směřovala jen střela Berka z 33. minuty. Až před pauzou Havířovští zahrozili, kanonýr Teplý z těžkého úhlu trefil Jakuba Kodeše, a dorážku Berka pak zastavila bohumínská obrana. Bohužel slabší chvilku si vybrali hosté třicet vteřin po změně strany, kdy se po váhavé rozehrávce Indiáni zmocnili míče a exbaníkovec Kuzmanovič z 21 metrů trefil šibenici – 1:0.

Havířov se uklidnil, přežil bez úhony i trestný kop Hanuse, kdy míč prolétl asi metr nad břevnem, a znovu udeřil. Zupko rozehrál rohový kop přesně na hlavu Teplého, který se trefil popáté v sezóně – 2:0. Ndanusa ještě zkusil štěstí hlavičkou, Prokela prověřil i střídající Viktor Kubinski, ale přestože Bohumíňákům nešla upřít snaha, tak Indiáni na hřišti po pauze už přece jenom dominovali.

Brankář Jakub Kodeš zázračně vyrazil gólovou hlavičku Teplého po přetaženém centru, jenže v 71. minutě posoudil jinak velmi solidní sudí Dudek střet Ondřeje Kubíka s Berkem jako penaltu, z níž se nemýlil Heller – 3:0. Bospor bojoval, chtěl dát branku, a za snahu byl odměně v době, kdy už bylo rozhodnuto. Ondřej Václavíček vrátil od lajny míč před bránu a Martin Gaži šťastně snížil – 3:1! První ztrátu Bohumíňáků v sezóně to už ale odvrátit nemohlo.

MFK Havířov – FK Bospor Bohumín 3:1 (0:0)

Branky: 46. Nemanja Kuzmanovič, 58. Jakub Teplý, 72. Jakub Heller – 90. Martin Gaži. Rozhodčí: Dudek – Malý, Marcineanu. ŽK: Kubík, Václavíček, Jan Kodeš, Gaži – Hrubec, Teplý, Sylvestre. Diváků: 850.

Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Bloksch, Kubík, Václavíček, Jan Kodeš – Sporysz – Smilek (76. Ferenc), Noga (62. Kubinski), Hanus (62. Fulier), Váňa (76. Herman) – Ndanusa (62. Gaži).

Statistiky – střely mimo: 1:5. Střely na branku: 6:3. Rohové kopy: 9:9. Fauly: 15:16. Ofsajdy: 1:2.

Patrik Poštulka, asistent trenéra Bosporu: „Škoda, zápas jsme si vlastně prohráli sami pokaženým úvodem druhé půle. Na něco jsme se připravovali v kabině o poločase, jenže z naší rozehrávky jsme soupeři nabídli vstřelení gólu, a Kuzmanovič ukázal individuální kvalitu v zakončení. Škoda, že se nám něco podobného nepovedlo v první půli, která byla z naší strany solidní. Bohužel jsme ale nedotáhli některé brejky a nevyužili šance, Havířov by v opačném případě určitě znervózněl ještě víc. Bojovali jsme do konce, ukázalo se, že máme i konkurenceschopnou lavičku, kdy po střídání neopadne naše tempo, a i toho pohledu je pro nás výsledek zklamáním.“

Comments are closed.