Totální převahu Bosporu zhmotnilo až nastavení

Bospor těžký souboj s Krnovem úspěšně zvládl. Domácí z veliké převahy v prvním poločase vytěžili hubený náskok po gólu Františka Hanuse, prvním trefou v sezóně ale hosté srovnali. Bohumíňáci však tlačili dál, pálili jednu šanci za druhou a tříbodový zisk zhmotnili až v nastavení, kdy o tříbodovém zisku pro domácí celek rozhodl Ondřej Kubík.

Hned na začátku hosté ukázali, jak moc stojí o to dál první gól v sezóně – technická rána Grulicha prolétla kousek kolem šibenice. Po čtvrthodině se do dvojité příležitosti dostal Johnny Ndanusa, ale první možnost mu zmařil gólman Rolný, druhou pak kapitán hostů Sklenařík. Pak hlavičkoval s tečí nad Samuel Fulier, o pár vteřin později brankář Krnova se štěstím vychytal nákop Jana Kodeše.

Ve 27. minutě gólman Rolný zmařil dlouhé sólo Davida Smilka, pak opět kopal roh Fulier a hlavou se zastřeloval Ondřej Kubík. Po standardní situaci pak vracel do malého vápna míč Fulier a na brankové čáře zachraňovala hostující obrana. V 45. minutě házel dlouhý aut Kubík, krnovská obrana odvrátila míč jen k Františku Hanusovi, který trefou placírkou k zadní tyči zařídil Bosporu vedení – 1:0!

Hned po přestávce po přetaženém centru Jana Kodeše orazítkoval břevno Ndanusa. Po hodině hry zahrozili hosté, po akci Rubého naštěstí vyhrál Jan Kodeš klíčový souboj před bránou se Sklenaříkem. Možnost měl střídající Martin Gaži, zasahoval Rolný, nadvakrát pálil pak do obránců Martin Váňa. K sólu se pak nadechl i Jan Ferenc, ale tečovaná rána skončila těsně vedle tyče.

V 72. minutě přišel trest. Zajíček centroval a Levčík zčista jasna hlavou zařídil vyrovnání – 1:1. Bospor se ovšem pak vrhnul do obrovského tlaku a pálil šance. Po dlouhém autu Váni a prodloužení Ondřeje Václavíčka pálil do padajícího gólmana Hanus, Rolný vychytal i kapitána Bosporu. V 83. minutě se na malém vápně objevil po závaru volný Kubík, trefil ale padajícího brankáře hostů.

Pak se ještě do příležitosti probil i Aleš Mooc, ale ani on proti krnovskému gólmanovi neuspěl. Rozhodnutí přišlo v nastaveném čase. Dlouhý aut Váni prodloužila krnovská obrana k Janu Kodešovi, který srazil balón ke Kubíkovi, který rozhodl – 2:1! Hosté ještě zkoušeli srovnat, při posledním standardce ještě orazítkovali tyč, ale předcházelo tomu hraní rukou.

FK Bospor Bohumín – FK Kofola Krnov 2:1 (1:0), branky: 45. František Hanus, 90+1. Ondřej Kubík – 72. Lukáš Levčík. Rozhodčí: Godfryd – Broskevič, Jurajda. ŽK: Hanus – Koval, Sklenařík, Levčík, Lavrovič, Rolný. Diváků: 300.

Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Bloksch, Kubík, Václavíček, Jan Kodeš – Sporysz – Smilek (57. Ferenc), Mooc (90. Noga), Hanus (88. Kubinski), Fulier (57. Váňa) – Ndanusa (57. Gaži).

Statistiky – střely mimo: 9:2. Střely na branku: 13:2. Rohové kopy: 15:2. Fauly: 6:5. Ofsajdy: 3:1.

Filip Racko, trenér Bosporu: „Věděli jsme, že Krnov je sice v tabulce dole, ovšem má šikovné hráče. Poměrně brzy jsme měli utkání v rukách, a ani nevím, kolik šancí jsme si vytvořili. Spousty. Ale těsně před inkasovaným gólem jsme si na lavičce posteskli, že by se nám to taky mohlo vymstít, a z první vážné akce Krnov i srovnal. Zápas jsme však zvládli vůlí, poradili jsme si s tlakem, a gól v nastavení byl odměnou za víru ve výhru. Ukázali jsme, že máme vnitřní sílu. Zakončení bylo často zbrklé, brankář soupeře převedl i šílené zákroky, ale v poslední minutě jsme zjistili, co nám chybělo.“

Comments are closed.