Z jasné záležitosti se nakonec rodilo drama

Bospor dokázal vyhrát i na horké půdě v Břidličné. Hosté kráčeli za tříbodovým ziskem díky skvělé produktivitě poměrně rázně, ale sami si pak koncovku utkání pořádně zdramatizovali. Bohumíňáci po dvojím snížení domácího týmu málem přišli o tříbrankový náskok, přesto si nakonec z dalekého výjezdu přivážejí plnou bodovou porci.

Lépe snad zápas ani začít nemohl. Bospor se dostal do vedení už v 7. minutě, kdy se útočník Martin Gaži, který dostal poprvé v sezóně šanci v základní sestavě, prodral na první tyči k centru Jana Kodeše a ranou levačkou pod břevno otevřel brankový účet – 0:1! Domácí kombinovali, bylo znát, že proti loňsku Břidličná tým značně posílila, jenže její převaha byla naprosto platonická.

To Bohumíňáci hrozili nepříjemnými výpady a po půlhodině se jim povedlo vedení navýšit. Martin Váňa poslal do vápna centr, po kterém míč doputoval až na zadní tyč, kde jej poslal do sítě druhou sezónní trefou Ondřej Kubík – 0:2! A to ještě hostům scházel jejich tradiční tvůrce hry František Hanus, jenž si léčí vykloubený palec u nohy…

Ani po obrátce se obraz hry nezměnil. Břidličná hrála a Bospor dával góly. Po rychlém brejku se v 59. minutě dostal k zakončení David Smilek a uklidil míč přesnou ranou k tyči – 0:3! Stejný hráč se mohl radovat ještě jednou, kdy po samostatném úniku přehazoval brankáře, jenže míč skončil po lobu na břevně a ke gólové dorážce chybělo pár centimetrů Samuelu Fulierovi.

Poprvé se do zápasu dostala nová letní posila Mario Tovaly a co víc, po 139 dnech rekonvalescence zlomené holeně dostal devět minut na trávníku i polský útočník Jonasz Piekoś. A pikantní bylo, že na straně Břidličné stál vysoký stoper Igbinoba, který mu – tehdy ještě coby hráč Krnova – vážné zranění způsobil… Šest minut před koncem se vše začalo komplikovat, když snížil Adamovský – 1:3. V nastavení navíc udeřil právě i Igbinoba – 2:3. Víc ovšem už naštěstí domácí tým nestihl.

TJ Břidličná – FK Bospor Bohumín 2:3 (0:2), branky: 84. Tomáš Adamovský, 90+2. John Igbinoba – 7. Martin Gaži, 30. Ondřej Kubík, 59. David Smilek. Rozhodčí: Trigas – Godfryd, Krupa. ŽK: Zifčák, Igbinoba – Bloksch, Smilek, Sporysz, Tovaly. Diváků: 50.

Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Bloksch, Kubík (68. Tovaly), Václavíček, Jan Kodeš – Sporysz – Smilek, Mooc (81. Piekoś), Fulier (65. Noga), Váňa (81. Kubinski) – Gaži (65. Ferenc).

Filip Racko, trenér Bosporu: „Bylo to úplně jiné utkání než před týdnem s Krnovem, kdy jsme měli tlak a pálili šance. Břidličná byla tentokrát víc na míči, my naopak bez něj. Soupeř byl teď opravdu daleko zdatnější a kvalitnější. Naštěstí jsme byli produktivní a v podstatě první šance jsme hned proměnili. Pak jsme i něco zahodili, ovšem vstřelili jsme po pauze ještě třetí branku, po které jsme se ale zbytečně zatáhli a nepodrželi jsme balón vpředu. Domácí dlouho čekali na vyložené šance, ale v závěru snížili, v nastavení se přiblížili ve skóre ještě blíž a konec byl tak divoký. Výhra byla zasloužená, ale všichni jsme cítili, že ty závěry musíme zvládat lépe.“

Comments are closed.