Bospor chce v MOL Cupu potrápit favorita

Bohumínské fotbalisty čeká ve středu 4. září atraktivní duel prvního kola národního poháru MOL Cupu. Premiérově v novodobé historii klubu se totiž ve Fotbalovém areálu Pavla Srnička představí účastník Chance národní ligy, Bospor se poměří s 1. SK Prostějov. Zápas začíná v 17 hodin.

„Soupeř je obrovským favoritem. Prostějov hraje druhou nejvyšší soutěž, my čtvrtou, jedná se o mužstvo, kde se hráči živí fotbalem, kdežto naši kluci chodí do práce. Logicky by výkonnostní rozdíl měl být znát. Ale to neznamená, že se vzdáváme předem, naopak bychom hosty chtěli pořádně potrápit. Je to výzva porvat se o dobrý výsledek,“ řekl trenér Bosporu Filip Racko.

Bospor se drží na čtvrtém místě průběžného pořadí své soutěže, když z pěti utkání čtyřikrát vyhrál. Naposledy bral všechny body i v Břidličné, kde po hodině vedl tříbrankovým rozdílem, ovšem v závěru domácí snížili na konečných 2:3. „Rozhodně jsme koncovku utkání měli zvládnout lépe a ne se ještě strachovat o vedení. Ale nakonec to dopadlo dobře,“ oddechl si kouč.

V duelu s hanáckým sokem mu zřejmě bude scházet zkušený záložník František Hanus, který si před dvěma týdny v domácím duelu s Krnovem vykloubil palec na noze. Naopak k dispozici už bude polský útočník Jonasz Piekoś, jenž po 139 dnech od fraktury holenní kosti naskočil na pár minut i v Břidličné. „Podobně jako v předkole proti třetiligové Hlubině, kterou jsme vyřadili na penalty, musíme podat poctivý výkon v defenzivě a počkat si na své příležitosti,“ dodal Filip Racko.

Prostějov nezačal sezónu dobře, v prvních čtyřech zápasech nedal gól a uhrál jen dvě remízy, ale pak přišel progres. Poslední čtyři duely zvládli už Hanáci bez porážky, zvítězili na hřišti Baníku B či udolali Jihlavu, a o víkendu remizovali na trávníku béčka Slavie 2:2. Hvězdami jsou stoper Martin Šindelář, který hrál ligu v Olomouci, Ostravě a Karviné, zkušenosti s nejvyšší soutěží má i Robert Bartolomeu. Koučem Prostějova je Radim Kučera, v roli asistenta působí Radomír Dian, který v minulosti rozdával fotbalovou radost také v bohumínském dresu.

Duel bude řídit zlínský arbitr Tomáš Batík, cena vstupného je 50 Kč. Klub připravil bohatý doprovodný program. Fanoušci se mohou těšit na barevný bulletin, nástup hráčů v doprovodu nejmenších talentů Bosporu, ale i na choreo na hlavní tribuně.  uvedl předseda klubu Lukáš Fluxa.

Comments are closed.