Bospor po vynikajícím výkonu potrápil favorita

To byla velká paráda! Bospor se v Zápase roku v prvním kole MOL Cupu statečně pral s druholigovým 1. SK Prostějov, jenže nakonec se z postupu radoval o dvě soutěže výš působící soupeř, který rozhodl o své výhře 2:0 slepenými góly v závěru prvního poločasu. Bohumíňáky mohly mrzet zahozené šance, přesto domácí tým mohl po utkání do kabin odkráčet se vztyčenou hlavou.

Bosporu chyběl jen rekonvalescent František Hanus, to Hanáci proti svojí obvyklé sestavě nastoupili s několika změnami, přesto nejzkušenější muž jejich sestavy, stoper Šindelář prostějovské ofenzivě velel i tentokrát. Víc než sedm stovek fanoušků se málem radovalo ve 12. minutě, kdy Martin Váňa centroval po dlouhém nákopu brankáře Jakuba Kodeše, a Johnny Ndanusa hlavičkou minul.

Hostující Žák pálil potom do boční sítě, ale po čtvrthodině se znovu drželi za hlavy Bohumíňáci. Další centr Váni našel Ondřeje Kubíka, který však stejně jako o pár minut dřív nigerijský forvard mířil vedle. Hned po protiakci se zastřeloval Šindelář, ránu na zadní tyči nezakroutil k tyči ani Matheus, a brankář Jakub Kodeš si pak nadvakrát poradil i s ránou syna internacionála Radka Látala.

Ve 36. minutě další centr Váni poslal do břevna Ndanusa, ač pak asistent rozhodčího mával zřejmě těsný ofsajd. Z protiakce trefil konstrukci brány také Slaměna, a pak to přišlo… Ve 39. minutě brankář Jakub Kodeš neudržel centr z trestného kopu a Šindelář stál na správném místě – 0:1. Bospor vypadl z role, minutu nato Koudelkův nákop prodloužil hlavou Žák a Hanáci se uklidnili – 0:2.

Pokud se někdo obával, že se schyluje k debaklu, tak se šeredně mýlil. Naopak! Po hodině hry znovu centroval Váňa a Kubíkovu hlavičku si pohlídal gólman Neuman. O pár vteřin později opět hořelo před prostějovskou bránou. Nad břevnem skončila tečovaná rána Váni, po jeho rohu a střele Ndanusy znovu míč olízl břevno, další roh zakončil hlavičkou nad Kubík a pak prověřil exkarvinského brankáře Váňa přímo z rohu, ale ani z toho nebyl gól…

Bospor se hnal za snížením a otevíral vrátka vzadu. Po rychlé akci mířil vedle Matheus, technická střela Koudelky skončila těsně vedle a Jakub Kodeš pak vychytal i další Matheusovu možnost. Velkou tutovku zblízka zakončil hlavičkou nad Vybíral, neujala se ani dalekonosná rána střádajícího Maria Tovalyho, a zápas pak zakončil nepřesnou střelou nad břevno po chybě domácí obrany Lehovec.

FK Bospor Bohumín – 1. SK Prostějov 0:2 (0:2)

Branky: 39. Martin Šindelář, 41. Filip Žák. Rozhodčí: Batík – Pochylý, Žurovec. ŽK: Jan Kodeš, Kubík, Gaži – Zapletal. Diváků: 700.

Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Bloksch, Kubík, Václavíček, Jan Kodeš – Sporysz (79. Tovaly) – Smilek (79. Piekoś), Noga (63. Fulier), Mooc (63. Gaži), Váňa  – Ndanusa (63. Ferenc).

Statistiky – střely mimo: 6:8. Střely na branku: 5:9. Rohové kopy: 4:6. Fauly: 12:14. Ofsajdy: 3:2.

Filip Racko, trenér FK Bospor: „Co na to říct… Asi je to vítězství Prostějova zasloužené, při troše štěstí jsme však mohli sahat i po výrazně lepším výsledku. Obrovská škoda je těch našich zahozených šancí a dvou inkasovaných slepených gólů, bohužel u toho druhého jsme asi ještě v hlavách řešili první trefu. Kluci na hřišti ale ze sta procent nechali všechno, makali, proti druholigovému týmu jsme si vytvořili spoustu velkých šancí… Klobouk dolů před všemi v klubu, zvládli jsme těžký zápas tak, že jsme mohli odcházet se vztyčenou hlavou. A výkon týmu je naše malá výhra.“

Comments are closed.