Zápas roku pohledem předsedy FK Bospor

Když jsme se po losu úvodního kola MOL Cupu dozvěděli, že naším příštím pohárovým soupeřem bude kvalitní druholigový tým 1. SK Prostějov, okamžitě nám bylo jasné, že to bude náš Zápas roku. V novodobé historii bohumínského klubu – od sloučení v roce 2006 – jsme se profesionálnímu celku doma nikdy nepostavili, a tak jsme brali přípravy na duel se vší vážností.

A bylo to opravdu fantastické středeční odpoledne, na čemž se podíleli všichni zainteresovaní.

Začal bych soupeřem. Do Bohumína nepřijely z Hané žádné namistrované hvězdy. Naopak. Všichni hráči, členové realizačního týmu i doprovodu byli úžasní, vstřícní a přátelští. Vystupování Prostějova bylo příkladné a my jsme se na oplátku snažili vytvořit soupeři férové prostředí pro zajímavou bitvu. Možná to ovlivnil i fakt, že s asistentem trenéra hostů Radkem Dianem jsem v Bohumíně sám hrával, a dříve jsme se potkávali i s některými dalšími borci prostějovského klubu. Shrnuto a podtrženo, chování hostů bylo super, a dokonce si po sobě i vzorně uklidili šatnu.

Jako další musím zmínit diváky. Přišla jich spousta, přestože počasí spíš svádělo k posezení u vody nebo bazénu. Na tribuně sedící fanoušci se zapojili i do úvodního chorea, které se povedlo, občas se ozývalo i fandění, ale k aktivnímu supportu v zápase se ještě budeme muset dopracovat. Ovšem co není, může být. Moc děkuji všem, kteří přišli, a nezapomeňte – v neděli dorazí silné Vítkovice! Tak se na vás zase v hledišti našeho stadionu těšíme, protože půjde o hrozně důležité body.

Náš tým? Klobouk dolů! Zatímco soupeř se koncentroval jenom na zápas, někteří naši kluci dobíhali po čtvrté hodině na stadion ještě uřícení z práce. Pak ovšem vystřihli výkon, který fakt snesl nejpřísnější měřítka. Nasazení, taktická připravenost, plnění úkolů, bojovnost, organizace hry na trávníku, to vše nemělo chybu. Tedy jednu chybu to vlastně mělo – moc jsme si přáli dát gól. I přes kupu šancí to sice nevyšlo, naopak dvakrát se prosadil soupeř, ale třeba jsme si střelecký prach schovali na neděli…

Velké poděkování patří pak všem, kteří se podíleli na organizaci a přípravě Zápasu roku. Všechno se začalo odvíjet od reklamy, plakátků, speciálního barevného bulletinu nebo vstupenek, přes přípravu chorea našimi fanoušky-dobrovolníky, až po perfektně zvládnuté úkoly každého pořadatele, našeho mladého hlasatele nebo partu členů výboru, kteří přidali ruku k dílu.

Skvěle byl nachystaný trávník, jenž ve vedrech teď trpí. Veliké díky patří i našim hráčům přípravky a jejich trenérům i rodičům, protože úvodní nástup byl skvělým zážitkem, snad i pro mladé fotbalisty. Opomenout nesmím ani dorostence a jejich trenéry za pomoc s vlajkami v úvodu. A rád bych jmenoval i velmi milou náhradu, lékaře Baníku Ostrava Martina Havlíka, který nám zaskočil za našeho pracovně vytíženého „dokiho“ Ivo Kopáčka. A poděkování za ceny do tomboly patří senátoru Petru Víchovi, bez podpory města bychom takové zápasy hrát nemohli.

Věřil jsem, že Zápas roku zvládneme, ale dojmy ze středy předčily mé očekávání. Potvrdilo se, že se v našem klubu a kolem něj vytvořila super parta, která nestagnuje a jde dopředu. A to je fajn zjištění. Teď ale nesmíme usnout na vavřínech, už v neděli nás čeká těžký zápas čtvrté ligy, a to bude pořádná fuška. Pokud to ale všechno odmakáme jako ve středu, tak nemám žádné obavy.

Ještě jednou, díky všem!

Lukáš Fluxa, předseda FK Bospor Bohumín

Comments are closed.