Jedeme dál, v neděli dorazí Vítkovice!

Pěkné kvapíkové tempo zápasů si užívají fotbalisté Bosporu. Po sobotním vítězství 3:2 v Břidličné a středeční statečné pohárové bitvě s druholigovým Prostějovem (0:2), je už v neděli 8. září čeká další těžký souboj ve čtvrté nejvyšší soutěži. Do Bohumína dorazí silné Vítkovice, duel začne v 16 hodin.

Jak zvládnou zápas kondičně? Takovou otázku si určitě kladou všichni fanoušci Bosporu, kteří viděli, jak se tým uprostřed týdne v úmorném vedru rval s rivalem, působícím o dvě třídy výše. „Náš výkon proti Prostějovu byl takovou malou výhrou, která by nás zase měla nabudit i dál. Vnímáme, že kluci mají nějaké bolístky, někoho tahá sval, ale to musí jít stranou. Rád bych, abychom duel s Vítkovicemi začali stejně kvalitně, jako jsme ve středu končili,“ říkal trenér Bosporu Filip Racko.

Bohumíňáci jsou v tabulce na čtvrtém místě jen o skóre za třetím Petřvaldem, ostravský celek je ale pouze o dvě místa zpět s dvoubodovou ztrátou. „Je dobře, že jsme minulé kolo v Břidličné odehráli už v sobotu, protože to znamenalo alespoň jeden den na regeneraci k dobru. Zápas minulého kola nám dlouho vycházel, vedli jsme o tři góly, bohužel jsme ale pokazili závěr, a bylo z toho drama. Koncovky utkání potřebujeme zvládat lépe,“ prohlásil bohumínský trenér.

Vítkovice z pěti odehraných zápasů nastoupily třikrát na hřištích soupeřů a ještě neprohrály! Minule si poradily doma s opavským béčkem a už 180 minut drží čisté konto. „Je to nepříjemný soupeř, který dobře doplnil tým, ale pořád to bude zápas hlavně o nás. Pokud však budeme opakovat výkony, jako jsme předvedli teď v poháru, tak nemám obavy. A věřím, že zase přijde spousta fanoušků, snad jsme si před nimi ve středu neutrhli ostudu,“ dodal Filip Racko.

Duel ve Fotbalovém areálu Pavla Srnička začíná úvodním hvizdem do píšťalky sudího Aleše Potiorka ze Stříteže v neděli v 16 hodin.

Comments are closed.