Mistři obratů! Bospor otáčel i podruhé!

Druhý domácí zápas ve čtvrté lize za sebou, podruhé otočka ve skóre, a znovu tři body! Bospor měl v nohách extrémně těžký pohárový duel s druholigovým Prostějovem a trochu těžkopádněji se proti Vítkovicím rozjížděl. Hosté šli dokonce po pauze do vedení, mistři obratů však ukázali velikou vnitřní sílu a díky dvěma trefám Martina Váni si došli pro tři body.

Bohumíňáci sáhli k některým změnám v sestavě a měli i šance. V 8. minutě se řítil do přečíslení David Smilek, nevyšla mu však přihrávka na Martina Gažiho. Vysoký útočník domácích mohl potom dvakrát otevřít skóre, jenže v první šanci jeho tečovaná střela skončila nad břevnem, o chvíli později Gažiho projektil v poslední chvíli zblokoval obránce.

Vítkovice se poprvé osmělily ve 26. minutě, kdy do boční sítě pálil D. Nieslanik, ovšem pět minut se znovu děly věci na opačné straně. Bohužel po akci Martina Sporysze nedopravil ani z pěti kroků balón do sítě smolař Gaži, kopal se znovu roh. Tutovku ale měli hosté – Jakub Kodeš ve 34. minutě vychytal kanonýra D. Nieslanika, a tak se do kabin šlo za bezbrankového stavu.

Nevydrželo to však dlouho. Ve 49. minutě zahrával trestný kop Enebi a propálil domácího gólmana – 0:1. Bospor se ovšem nevzdal, přišla změna rozestavení a rázem na hřišti vládlo jen jedno mužstvo. Po rohu v 53. minutě Ondřej Kubík prodloužil míč ke Gažimu, kteréo akrobaticky vychytal Ognjanov. Brankář Vítkovic se pak nenechal obelstít ani v další akci Petrem Blokschem.

Tlak Bohumíňáků sílil, přišla celá řada standardních situací, ale vyrovnání se domácí dočkali až v 71. minutě. To Váňa kroutil přihrávku na Johnny Ndanusu, který se balónu nedotkl, a přesto míč skončil v síti – 1:1! Vzápětí Váňovi chybělo pár decimetrů, aby přeloboval Ognjanova z půlky. Vítkovčtí už pak zahrozili jen nepřesnou ranou Abdullahiho, ale v 84. minutě přišel faul ve vápně na Jonasze Piekośe, a z nařízené penalty se nadvakrát znovu trefil Váňa – 2:1!

FK Bospor Bohumín – MFK Vítkovice 2:1 (0:0)

Branky: 71. a 84. Martin Váňa – 49. Enebi Friday Moses. Rozhodčí: Potiorek – Mankovecký, Kovařík. ŽK: Sporysz, Mooc, Váňa, Piekoś – Eke, Abdullahi, Mieszek. Diváků: 400.

Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Bloksch, Kubík, Václavíček, Jan Kodeš – Sporysz – Smilek (46. Ferenc), Mooc (65. Ndanusa), Fulier (65. Noga), Váňa (87. Tovaly) – Gaži (81, Piekoś).

Statistiky – střely mimo: 6:5. Střely na branku: 4:4. Rohové kopy: 6:4. Fauly: 14:14. Ofsajdy: 2:2.

Patrik Poštulka, asistent trenéra Bosporu: „Tentokrát to bylo na morál. Kluci měli těžký středeční zápas v nohách a na některých to bylo znát méně, na jiných zase víc. Po hodině hry jsme ale soupeře přitlačili a pomohlo nám, že jsme začali hrát na dva útočníky. Možná nevyhrál lepší, ale šťastnější, přesto jsme znovu ukázali, že v klíčových chvílích táhneme za jeden provaz. Sice se na každý gól moc nadřeme, ale kluci věří, že jsou schopni otočit i nepříznivě se vyvíjející zápas.“

Comments are closed.