Prohlášení vedení FK Bospor Bohumín

FK Bospor Bohumín zcela zásadně odmítá nepodložená nařčení a nemístná obvinění, které prezentoval trenér MFK Vítkovice Martin Štverka v Moravskoslezském deníku v článku „Mává se, ale nepíská. Naštvaný kouč Vítkovic v Bohumíně: Nešlo o první vlaštovku“.

Vyjádření trenéra Vítkovic překročilo meze korektnosti. Hráči si vybojovali vítězství přímo na hřišti, přitom v nohách měli těžké středeční utkání s druholigovým soupeřem. Nebylo to opravdu poprvé, kdy otáčeli zápas v závěru. Rozhodně to ovšem svědčí o velké morální síle týmu, a nikoliv o jiných vlivech či dokonce nekalých praktikách. Vyjádření trenéra Štverky je nemístné a zcela nemorální.

Pokud došlo v řízení utkání k chybám, nechť je posoudí komise rozhodčích. Celý duel je k vidění na webu fotbal.cz. V minulosti jsme zažili zápasy, kdy došlo k ovlivnění ze strany rozhodčích v náš neprospěch, ale nikdy jsme se nesnížili k něčemu podobnému. Vítkovicím by slušelo víc, když by se psalo a mluvilo o solidních výkonech týmu, než se probíraly bulvární výkřiky činovníků či finanční machinace v klubu, jak tomu je v poslední době.

Pevně věříme, že Martin Štverka, který kdysi oblékal i bohumínský dres, svá slova vyřkl v emocích. Považujeme však za správné, aby předložil důkazy, že FK Bospor Bohumín nejedná fér, anebo se za nemístná nařčení omluvil. Zejména našim hráčům. Opravdový chlap by to po opadnutí emocí udělal.

Vedení FK Bospor Bohumín

Comments are closed.