Bospor zachraňoval bod, pak sahal po bonusu

Dlouho to vypadalo, že Bospor výsledkově nezvládne ani druhé utkání na půdě soupeře v řadě, protože Polanka v duelu 10. kola pomalu směřovala vítězství, ale nakonec hosté nejen srovnali, aby dokonce sahali v závěru ještě i po bonusových bodech navíc. Rozhodnout přesto mohl také v posledních vteřinách soupeř, a tak je zřejmě nakonec remízový výsledek spravedlivý.

Domácí celek držel míč na kopačkách a z územní převahy Polanky se rodily i šance. Po nedůrazném odkopu pálil Nguyen do středu brány, kde byl připravený Jakub Kodeš. Brankář Bosporu si dvakrát poradil i s dělovkami z úhlu, když ho prověřili Valík a Pecuch. Druhý jmenovaný pak pálil těsně nad i po rychlém brejku domácích, další Pecuchovu možnost u zadní tyče zmařil znovu Jakub Kodeš.

Jediným, a bohužel také hodně nepřesným pokusem hostujícího týmu v prvním poločase, byla rána Martina Sporysze. Těsně před směnou stran měli ještě znovu šanci domácí po dalším nedůrazném odvrácení míče, Vachnik ovšem opět střílel jenom do středu brány, kde kraloval Jakub Kodeš.

Ve druhém poločase šel výkon hostů nahoru. Tvrdě se bojovalo o střed pole, šancí výrazně ubylo. Z první vážnější akce ale padl gól. V 68. minutě vymyslel tvůrce polanecké hry Kisrchner geniální pas na Nguyena, který dokázal poslat míč podél vybíhajícího gólmana – 1:0. Deset minut před koncem ale živou vodou politý Bospor srovnal. Jakub Kodeš poslal dlouhý nákop, Martin Váňa míč hlavou jenom lehce líznul za sebe a Martin Gaži se protlačil do koncovky ke své druhé trefě sezóny – 1:1!

Domácí začali kupit chyby v defenzivě a Bohumíňáci cílili na obrat. V 86. minutě se po závaru dostal do zakončení osamocený František Hanus, jenže jeho pokusu chyběla razance i přesnost. Chvíli nato Johnny Ndanusa vyslal do dalšího sóla střelce první trefy Gažiho, domácí ovšem podržel brankář Kolenko. V posledních vteřinách pětiminutového nastavení pak ale po centru Pecucha hlavičkoval Blahuta, a Bosporu pomohla tyč.

FK SK Polanka – FK Bospor Bohumín 1:1 (0:0)

Branky: 68. Andrej Nguyen – 80. Martin Gaži. Rozhodčí: Doležel – Vejtasa, Ganaj. ŽK: Blahuta, Kohut, Kirschner, Valík – Bloksch, Kubík. Diváků: 100.

Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Kubík, Václavíček, Tovaly (76. Hanus) – Sporysz – Váňa (89. Kubinski), Ferenc, Bloksch, Mooc (76. Gaži), Fulier (61. Smilek) – Piekoś (46. Ndanusa).

Statistiky – střely mimo: 5:3. Střely na branku: 5:3. Rohové kopy: 8:1. Fauly: 12:12. Ofsajdy: 3:3.

Patrik Poštulka, asistent trenéra Bosporu: „Bod rozhodně bereme, po většinu zápasu jsme tahali za kratší konec pomyslného provazu. Nakonec jsme ve finále měli ještě dvě veliké šance, takže jsme mohli být i veselejší, ovšem na druhou stranu nám v posledních vteřinách pomohla tyč. Asi je remíza spravedlivá. Teď náš čeká těžký týden, hrajeme ve středu s Frenštátem, což potřebujeme zvládnout, ale záleží i na tom, jak budou zdravotně fit hráči. Na potíže si jich stěžovalo dost.“

Comments are closed.