Bospor v dohrávce musí plnit roli favorita

Role favorita bývá často nevděčná, ale fotbalisté Bosporu se s tím budou muset ve středu odpoledne popasovat. V dohrávaném duelu osmého kola 4. Moravskoslezské ligy totiž přivítají předposlední tým tabulky z Frenštátu, který má na kontě zatím jen jedinou výhru. Souboj byl odložen kvůli tomu, že se Bohumín v půli září vyrovnával s následky ničivých povodní.

Mnoho nechybělo k tomu, aby se zápas znovu odkládal. „Hosté v úterý oznámili, že řadu jejich hráčů trápí zdravotní potíže, a my jsme na tom podobně. Ale vzhledem k akutnímu nedostatku termínů, kdy spoustu svých utkání mají odložena i naše mládežnická družstva, a na hřiště se jen stěží poskládáme, prostě hrát potřebujeme,“ krčil rameny trenér Bosporu Filip Racko.

Dlouhodobě je mimo hru obránce Jan Kodeš, operace čeká rovněž Martina Nogu. S bolestmi dohrával v Polance kapitán Ondřej Václavíček, s hlubokou tržnou ránou na hlavě končil utkání i Ondřej Kubík. Drobné bolístky ale hlásí i několik dalších borců bohumínského týmu. „Je toho hodně, ale všechny kluby jsou na tom podobně. Musíme se s tím srovnat, potřebujeme vyhrát,“ doplnil kouč.

Bospor se doma představí skoro po měsíci, poslední dvě utkání hrál na hřištích soupeřů. Po porážce 2:5 na hřišti Opavy B vytěžil aspoň důležitý bod za remízu 1:1 v Polance. „V Opavě se nám nepovedl první poločas, a když jsme poté sahali po vyrovnání a měli šance, udělali jsme dvě individuální chyby, které soupeř potrestal. V Polance byl dlouho lepší domácí celek, my v závěru srovnali a měli další dvě tutovky, ovšem na konci nám pomohla i tyč, tak bod bereme,“ uvedl Filip Racko.

Teď ovšem bude jeho tým v jiné pozici. Frenštát se v divizních kláních trápí, omlazený tým inkasuje v průměru přes čtyři góly na utkání. „Ale pozor, soupeř se umí vyhecovat. V poháru přešel třeba přes třetiligové Zlínsko a se Zbrojovkou Brno prohrál jen o dvě branky. Nikdo se sám neporazí,“ řekl kouč Bosporu. Duel za parkem začíná ve středu v 15:30 h, řídí jej Patrik Stankov z Frýdku-Místku.

DŮLEŽITÁ INFORMACE: Z důvodu bezpečnosti bude otevřen vstup pouze z Janáčkovy ulice od Domu dětí a mládeže, druhý tradiční příchod ve směru z parku bude dnes uzavřen. Děkujeme za pochopení.

Comments are closed.