Bospor uťal sérii a je tři body pod vrcholem

Nesmírně důležité vítězství! V souboji týmů, jež nasbíraly před vzájemným střetem shodně 19 bodů, byli Bohumíňáci lepší. Vratimov sice v utkání 11. kola čtvrté ligy šel po šťastné trefě do vedení, ale to hostům nevydrželo dlouho. Zápas otočily dvě gólové trefy Martina Váni, v nastavení vítězství Bosporu stvrdil David Smilek. Tým Filipa Racka ztrácí rázem jen tři body na čelo tabulky!

Domácí celek začal proti nepříjemnému soupeři aktivně, František Hanus brzy zkoušel štěstí lobem z velké dálky, ovšem neuspěl. Ve 13. minutě se dral do šance Aleš Mooc, vratimovská obrana si s ním poradila. Vzápětí Martin Váňa nasměroval balón z rohu přímo na hlavu Johnnyho Ndanusy, bohužel jeho pokus o zhruba metr minul kýžený cíl. Tlak Bosporu byl ale zjevný.

Vratimovští se i s bývalým bohumínským útočníkem Markem Lišaníkem na lavičce v roli kouče chvíli hledali, ale pak dokázali, proč drželi pětizápasovou šňůru vítězství v řadě. Po centru ze strany došlo ve vápně domácích k velkému závěru, na jehož konci si našel míč Chlopek, který v pádu rozvlnil síť – 0:1. Bylo to jako blesk z čistého nebe, ovšem reakce Bosporu byla rychlá.

Ve 31. minutě centroval nebezpečně ze strany Petr Bloksch, na hranici malého vápna těsně podskočil balón Ndanusa, ale pohotový Váňa si míč našel a precizní ranou na zadní tyč srovnal – 1:1! A mohlo to být do pauzy ještě veselejší. To pálil ze zajímavé pozice Mooc, brankář hostů Střalka míč neudržel, ale pak stačil situaci zachránit, když se vrhnul pod nohy dorážejícímu Samuelu Fulierovi.

Vratimov neúnavně hnali dopředu mladí fanoušci, kteří zaslouží absolutorium, a hned po přestávce jim málem udělal radost Šindler, pálil ovšem do postavení brankáře Jakuba Kodeše. Bospor zahrozil po standardce, kdy vypálil Ondřej Václavíček a František Hanus jeho ránu usměrňoval hlavou mezi tyče, kde až na brankové čáře zachraňoval jeden z obránců, ovšem mával se přísný ofsajd.

Hostující Wojatschke střílel jen do boční sítě, a tak v 80. minutě přišlo rozuzlení. Mooc vybídl k centru Davida Smilka, jeho nabídka se dostala k nohám Martina Gažiho, který balón ještě přenechal Váňovi, zakončujícím do prázdné brány, a letos posedmé přesně – 2:1! Stejná trojice borců po chvíli slibný brejk nedotáhla, jenže vratimovský Petrik dělovkou přestřelil, a tak v nastavení po dlouhém výkopu Jakuba Kodeše udělal Jonasz Piekoś prostor pro Smilka, který z těžkého úhlu trefil přesně – 3:1!

FK Bospor Bohumín – FC Vratimov 3:1 (1:1)

Branky: 31. a 80. Martin Váňa, 90+1. David Smilek – 22. Patrik Chlopek.

Rozhodčí: Řezníček – Brádil, Grečmal. ŽK: Ndanusa, Bloksch – Brezula. Diváků: 200.

Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Kubík, Václavíček, Ferenc (66. Tovaly) – Sporysz – Váňa (87. Kubinski), Bloksch, Mooc, Hanus (66. Gaži), Fulier (75. Smilek) – Ndanusa (66. Piekoś).

Patrik Poštulka, asistent trenéra Bosporu: „Tahle výhra má obrovskou cenu, zvládli jsme tříbodově i druhý domácí zápas během jediného týdne. Tým ukázal obrovské odhodlání i sebevědomí, když jsme inkasovali jako první, ale dokázali jsme skóre otočit. Měli jsme víc možností než soupeř, výborně se do hry dostali i hráči, přicházející z lavičky. Všichni zaslouží pochvalu za to, co jsme předvedli, vynikající výkon to byl hlavně dozadu, v našem vápně pak kralovali naši stopeři.“

Comments are closed.