Zlatý hattrick je doma! Máme i třetí trofej!

Tolik pohárů během jednoho roku neposbíral pomalu ani Cristiano Ronaldo… Muži Bosporu po očekávaném triumfu v Poháru OFS Karviná a následující úžasné dominanci v Moravskoslezském krajském přeboru neponechali nic náhodě ani ve finále Teskahor poháru MS KFS a výhra 3:1 v Ludgeřovicích jim zajistila i zisk třetí ceněné trofeje v sezóně.

Bez trenéra Marka Poštulky a nakonec jen záložníka Richarda Vaclíka, kteří už si užívali zasloužené dovolené, vyrazili Bohumíňáci vstříc zlatému zakončení úchvatné a neopakovatelné sezóny na hřiště sympatického nováčka 1.A třídy, který ale letos skončil na vynikajícím třetím místě.

Před slušnou diváckou kulisou favorit držel otěže zápasu, i když domácí se statečně snažili. Do divize postupující celek přesto prokázal na trávníku za úmorného vedra svou kvalitu. K triumfu Bospor nasměroval ve 22. minutě Jaroslav Kubinski, který se prosadil po perfektní akci Jana Nowinského.

Ve druhé půli domácí víc otevřeli hru a favoritu se naskýtaly možnosti k výpadům do prostupnější obrany. Po centru Františka Hanuse přidal druhou branku hlavou David Jatagandzidis a třetí trefa padla po pohledné kombinaci, na jejímž konci stál Jan Nowinski. A spousta šancí zůstala nevyužita.

Radost z výhry nezkazil Bosporu ani Pěntka, který minutu před koncem výsledek kosmeticky upravil. Kapitán Jaroslav Kubinski pak převzal krásný pohár z rukou předsedy MS KFS Karla Kuly a sekretáře MS KFS Vladimíra Janoška, což celému závěrečnému aktu dodalo na váženosti.

„Je skoro až neuvěřitelné, co se během těch pár měsíců povedlo. Mrzí mě, že jsem v Ludgeřovicích kvůli pracovním povinnostem nemohl být, ale obrovský dík a blahopřání patří celému týmu a vlastně všem, kteří se na veleúspěšné sezóně podíleli,“ uvedl předseda Bosporu Lukáš Fluxa.

TJ Ludgeřovice – FK Bospor Bohumín 1:3 (0:1), branky: 89. Pěntka – 22. Kubinski, 51. Jatagandzidis, 56. Nowinski. Sestava Bosporu: Švrčina – Ferenc (52. Kalous), Socha, P. Poštulka, Baculák – Sittek, Kubinski, Palej, Nowinski – Hanus – Jatagandzidis (74. Šedivý).

Poděkování za fotografie Lukáši Kaboňovi z Deníku.

Comments are closed.