Bospor v derby smazal dvougólové manko!

Pokažený začátek ještě nutně nemusí znamenat špatný konec, pokud se do hry vloží pořádný kus zaujetí a bojovnosti. Bospor se o tom opět přesvědčil v okresním derby na hřišti nováčka v Dětmarovicích, kde v úvodu dvakrát inkasoval, ovšem Milan Halaška v nastavení svou druhou trefou v duelu zajistil hostům bod.

Po oboustranně rozpačitém úvodu ve 12. minutě pálil zdálky Škuta, Jakub Švrčina s námahou vytlačil míč jen před sebe, kam přispěchal Macko a uklidil balón pod břevno – 1:0. Vzápětí mohl srovnat Marek Lišaník, bohužel v zajímavé pozici mu střela hrubě nesedla.

Jenže ve 25. minutě utekl mohutný Pospěch a jeho zpětná přihrávka se stala kořistí Michala, který trefil k tyči – 2:0. Bospor ale zvedl hlavu a ještě do přestávky převzal iniciativu. Po faulu na Romana Košťála zahrávali hosté ve 35. minutě pokutový kop a Milan Halaška se nemýlil – 2:1! Víc zajímavého se v první půli na trávníku neudálo.

Hned po přestávce se ale děly věci. Z prvního útoku trefil Pospěch tyč a na konstrukci brány skončila i tečovaná dorážka Michala. Bohumíňáci ale přebrali otěže zápasu a vyrovnání pak viselo ve vzduchu. Richard Vaclík z trestného kopu mířil nad, parádní dělovku Adama Leibla vyškrábnul Kotrla. V 62. minutě pak sudí Grečmal nařídil přísnou penaltu za ruku ve vápně, ovšem Švrčina ránu Pospěcha chytil!

Bospor to nabudilo. Po střele Lišaníka poskočil balón na břevně, po brejku pak Švrčina odmítl Pospěchovu snahu o vyrovnání a další rána první ligou protřelého forvarda skončila vedle. Tři minuty před koncem promáchl ve skvělé pozici po rohu Martin Hanus, ale hosté se přece jen dočkali. Po dalším rohu Františka Hanuse domácí v obraně zazmatkovali a Halaška zamířil z deseti metrů přesně – 2:2! Protestující Michal pak viděl červenou kartu…

„Zajímavé derby se vším všudy. Nezachytili jsme úvod, dostali jsme rychlé dva góly. Pak jsme začali hrát, ale soupeř se pohyboval v pevném bloku, kdy jsme se obtížně dostávali do šancí. Největší možnosti přicházely po standardkách a nakonec jsme po jedné z nich i srovnali. Remíza byla spravedlivá,“ řekl asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka.

SK Dětmarovice – FK Bospor Bohumín 2:2 (2:1), branky: 12. Macko, 25. Michal – 36. a 90. Halaška, ČK: 90. Michal (D.). Sestava Bosporu: Švrčina – Sittek (85. Kubinski), Moskal, Košťál, Ferenc – Latocha (66. M. Hanus), Vaclík, Leibl, F. Hanus, Halaška – Lišaník.

Comments are closed.