Pohyb v kádru! Bospor ulovil zajímavé jméno

Atraktivní posilu ulovil v přestupových sítích kouč Bosporu Martin Špička. Na podzim bude v divizním týmu bohumínských fotbalistů působit záložník Jan Klejnot, jenž během minulého ročníku nastupoval pravidelně za třetiligový Vratimov. Sedmadvacetiletý středopolař se tak už zapojil do tréninku a určitě bude bojovat o místo v základní jedenáctce.

Jednalo se o předem vytipovanou posilu. „Když Vratimov prodal třetiligovou licenci do Vítkovic, byl pro mě Honza Klejnot jedním z hráčů, o které jsem měl eminentní zájem. Jsem moc rád, že jsme se dohodli na podzimním působení u nás,“ uvedl kouč Martin Špička.

Odchovanec vratimovského fotbalu, který v minulosti odváděl výtečné služby hlavně v týmu havířovských Indiánů, v minulém ročníku MSFL nezasáhl pouze do dvou podzimních duelů. Na jaře byl stálicí základní sestavy Vratimova a celkově v 32 duelech zaznamenal jeden gól.

Fanoušci Bosporu si možná vzpomenou na domácí zápas s Havířovem z března roku 2019, kdy právě Jan Klejnot rozhodl v 85. minutě o výhře Indiánů v Bohumíně 2:1 (video ZDE, gól v čase 3:15). „Jde o velmi zajímavého hráče. Slibujeme si od něj, že nahradí Jakuba Malého,“ dodal trenér.

Bohumínský klub bude usilovat i o příchod devatenáctiletého Lukáše Príbely. Kmenový hráč 1. FC Poruba se dobře osvědčil v dosavadní části přípravy. „Je to mladý, šikovný a rychlý fotbalista. Bez problémů zapadne i do kolektivu, takže o něj máme zájem,“ řekl Martin Špička.

Naopak po sobotním zápase s Vřesinou skončil test pro mladičkého sedmnáctiletého Denise Pilcha. „Má talent, a tak by byla škoda, aby do sezóny naskakoval jenom jako střídající hráč. V jeho věku potřebuje pravidelně hrát a to mu bohužel u nás neumíme zaručit,“ vysvětlil kouč.

Na zkoušce v klubu bude dál pokračovat polský záložník Damian Jakub Stawicki, naopak zatím se od týmu odpojil útočník Stephen Osei Hwedish, kterému zemřela maminka, a tak letěl domů do Kanady. „Teď nás ještě čekají dva zápasy, po nich se rozhodne o složení kádru pro sezónu,“ řekl trenér.

Ve středu odehraje Bospor další přípravný duel s nováčkem krajského přeboru TJ Řepiště, výkop na hřišti za parkem je plánován na 18. hodinu. Blok přípravných soubojů pak Špičkova družina uzavře v pondělí 25. července, kdo doma od 17:30 h bude hostit Orlovou.

Na snímku Jan Klejnot.  Foto: Karvinský deník – Michal Chadim.

Comments are closed.