Frenštát zlobil jen chvíli, sestřelil ho Padých

Přes sychravé počasí sice nedorazilo tolik diváků jako obvykle, ovšem kdo za park přišel, nelitoval. Atraktivní útočný duel s Frenštátem měl svého hrdinu – Jakub Padých sice za bezbrankového stavu neproměnil penaltu, ale pak zaznamenal hattrick a ještě přihrál na čtvrtou trefu Petru Blokschovi. Soupeř zlobil jen chvíli ve druhém poločase, ale Bospor klíčové fáze duelu zvládl.

Hosté měli potíže s rychlostí bohumínských borců a pomáhali si fauly. Nevola mohl být rád, že za stažení Milana Halašky na hranici šestnáctky nebyl vyloučen, další faul Bednáře na stejného hráče už však znamenal penaltu. Bohužel Jakub Padých míč jen otřel o břevno. Stejný hráč nepropálil brankáře Málka po pasu Jana Klejnota a Padých neudeřil hlavou ani po průniku Petra Bloksche.

Frenštát se po většinu času bránil tlaku soupeře, výjimkou byla hlavička Bányácskiho nad břevno. Ve 33. minutě však hosté chybovali v rozehrávce, Klejnot posunul balón na hranici vápna k Padýchovi, který technickou střelou levačkou nádherně otevřel skóre – 1:0! V další možnosti se dostal střelec Bosporu až příliš blízko k Málkovi a nezakončil, ale ve 43. minutě poslal malou domů naslepo Bednář, Padých před gólmanem jen lehce špičkou tečoval míč, který s biliárovou falší doputoval do sítě – 2:0!

Bohumíňáci po pauze trochu ubrali plyn a málem za to pykali. S hlavičkou Bartoše si poradil v klidu gólman Jakub Kodeš, ale po hodině hry centroval Pokorný a Bednář byl naprosto sám na penaltovém puntíku – 2:1. A to mohlo být ještě hůř, naštěstí technická Pokorného střela skončila na břevně. Klid na domácí kopačky vrátil tak v 69. minutě Petr Bloksch, který střelou do opuštěné brány dokončil rychlou kombinaci s Halaškou a asistujícím Padýchem – 3:1!

Aprílové počasí ve druhé půli už pak domácím svědčilo. Jan Kodeš ještě po trestném kopu Františka Hanuse zblízka hlavou minul a vedle skončila i dělovka Bloksche, ale osm minut před koncem ideálně za obranu Halaška vysunul Padýcha, který ranou na bližší tyč zkompletoval hattrick – 4:1! V posledních dvou možnostech pak zařízení minuli ještě Halaška a o chvíli později Bloksch.

„Odehráli jsme povedené utkání, měli jsme vývoj prakticky od začátku až do konce pod kontrolou. Jsem rád, že jsme konečně divákům předvedli pohledný kombinační fotbal s krásnými góly. Snad jenom na začátku druhé půle jsme měli výpadek, kdy se soupeř dostal do kontaktu, ale povedlo se nám pak zase zareagovat a vyhráli jsme zaslouženě. Kaňkou je zranění Martina Sporysze, snad se zase brzy připojí k týmu,“ uvedl trenér Bosporu Martin Špička.

FK Bospor Bohumín – SK Beskyd Frenštát 4:1 (2:0), branky: 33., 43 a 82. Padých, 69. Bloksch – 60. Bednář. Sestava Bosporu: Jakub Kodeš – Stošek, Václavíček, Jan Kodeš (85. Košťál) – Klejnot, Palej, Hanus (79. Kubík), Sporysz (46. Malysz) – Bloksch, Padých (85. Ferenc), Halaška.

Comments are closed.