Muži Bosporu trénují. Zatím bez posil

Příprava fotbalistů Bosporu na jarní pokračování divize F je v plném proudu. Tým uzavřel její první blok, ve kterém se zaměřoval hlavně na rozvíjení fyzické kondice, a teď už dojde také na přípravné duely a oprašováních herních variant. Poprvé v novém kalendářním roce se svěřenci kouče Martina Špičky představí v zápase v úterý 7. února na umělé trávě v Horní Suché proti domácím borcům.

Vše to znova začalo ve čtvrtek 19. ledna. Tým se sešel k prvnímu tréninku v prostorách domácího stadionu a zatím bez posil. Naopak scházel Jan Klejnot, kterého si do přípravy pro druholigové jaro vzal Slezský FC Opava. „Vždycky to u nás bylo dané, že pokud o kluky projevil zájem klub z vyšších soutěží, tak jim vyhovíme. V případě Klejnyho jde navíc o profesionální tým, nikdo se na něj snad nemůže ani zlobit. Brzy uvidíme, jak to dopadne, ale kdyby v Opavě zůstal, samozřejmě by to byla komplikace a museli bychom reagovat,“ poznamenal trenér Bosporu Martin Špička.

Mužstvo má za sebou už také soustředění v Hrádku. Scházel na něm Dominik Palej, který byl na tom dohodnutý s trenéry, s bolavým kolenem vynechal část tréninků František Hanus a mimo zůstal Jakub Padých. „Pokousal jej pes, užíval antibiotika. Měl by se ale už co nevidět zapojit také do tréninku,“ dodal kouč. Zdravotní neduhy nedovolily odcestovat s týmem ani opoře dorostu Petru Cieslarovi.

Do přípravy se zapojí s bohumínským týmem nově teď Jakub Velička. „Působil v Karviné, Hlučíně a naposledy v Heřmanicích. Vyzkoušíme jej,“ připustil Martin Špička a dodal, že hledání posil nadále pokračuje: „Sháníme útočníka, to není žádným tajemstvím. Uvidíme, jak se budou redukovat kádry týmů ve vyšší soutěžích. Pokud by se objevilo nějaké zajímavé jméno, budeme to řešit. Máme spíš věkově vyzrálejší kolektiv, tam je pak konkurence dost prospěšná. Uvidíme, kdo bude na trhu…“

Comments are closed.